Vergoedingen

Met de basisverzekering is orthodontie is alleen verzekerd indien sprake is van ernstige aandoeningen zoals een schisis (hazelip) of een behandeling die in combinatie met een operatieve kaakcorrectie moet worden uitgevoerd.

Alle andere orthodontische behandelingen vallen binnen de aanvullende verzekeringen die door de zorgverzekeraars worden aangeboden.  De zorgverzekeraars hanteren vergoedingen die sterk verschillen! Het loont dus om niet alleen zorgvuldig de zorgverzekeraars te vergelijken, maar ook de pakketten die de zorgverzekeraars aanbieden. Gaat u er hierbij van uit, dat de kosten van een orthodontische behandeling gemiddeld ongeveer  € 2500,- bedragen.

Om u inzicht te geven in de verschillende aanvullende polissen van de zorgverzekeraars treft u een overzicht aan van de vergoedingen die de zorgverzekeraars in 2016 hebben opgenomen in hun polissen.

Vergoedingen verzekering 2016

 

Deze informatie is afkomstig van de website van de Vereniging van Orthodontisten (VvO)

 

overstappen-logo

Op Overstappen.nl staan twee uitgebreide pagina’s over orthodontie, tot en vanaf 18 jaar, continu up-to-date met een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar.

Tot 18 jaar

Vanaf 18 jaar

 

Tandartsverzekering.nl is een actuele vergelijkingsite die je helpt bij het kiezen van de best passende tandartsverzekering en orthodontie vergoeding.